Video Aspect Ratio: 4:1

De Connected Leadership Game

Stap in de virtuele wereld van 'The Hub'

The HUB

Stap in de wereld van 'The Hub', een virtuele kantooromgeving met verschillende werkruimtes. In elke ruimte kom je je teamleden tegen, althans… soms zijn ze fysiek aanwezig en soms alleen maar digitaal. Daag ze uit om verrassende challenges te spelen die elke ruimte in dit hybride kantoor bevat! Elke challenge biedt je als leider nieuwe inzichten en bijhorende uitdagingen om, ook in jouw echte wereld,  je medewerkers nog fijner en productiever te helpen werken.

In de serious game 'The Hub' moet je op blijven letten, de beste tips komen lang niet altijd uit de directiekamer…

null

Kick-off


Tijdens deze live kick-off ga je kijken wat het effect is van het hybride werken. Wat deden we eigenlijk op kantoor voor het hybride werken en welke uitdagingen brengt het nu met zich mee? En wat zijn jouw persoonlijke leerdoelen en wat zijn de leerdoelen van jouw team? Een team dat zich verbonden voelt met elkaar, met het gezamenlijke doel van het team en met het doel van de organisatie presteert beter. Maak tot slot jouw avatar aan, dan is de eerste stap in de game gezet!

Week 1

Samen lunchen

Deze week draait om de volgende drie elementen: missie, doelen en vertrouwen. Ben jij bekend met de Big Hairy Audacious Goal (BHAG) van jouw organisatie? Pak een koffie en een broodje in het restaurant en bespreek de teammissie aan de hand van de bedrijfsmissie en doelstellingen. Bij het werken aan een gezamenlijke missie hoort ook vertrouwen. Wat kan je doen om het gevoel van vertrouwen binnen jouw team te vergroten?

Week 2

De hybride werkplek

Tegenwoordig kiest iedereen zijn eigen werkplek. Dat is goed voor de focus, maar minder goed voor de onderlinge verbinding. Daarom staat deze week in het teken van het community gevoel. Hoe goed ken jij jezelf en ken je elkaar? Heeft jouw team gezamenlijke activiteiten en vaste gewoontes? Het is tijd om de huidige teamrollen te bespreken en wellicht nieuwe rollen af te spreken. Zoals: 'Wie gaat er deze week de vergadering voorzitten?'

Week 3

Samen op ons doel af

Hoe wordt jouw team het liefste aangestuurd? Is dat taakgericht of doelgericht? Evalueer met elkaar de voor- en nadelen van deze verschillende aansturingsvormen. Stem vervolgens SMART doelen met elkaar af die in lijn liggen met de Big Hairy Audacious Goal (BHAG) van de organisatie. Dat zijn doelen die je op middellange termijn kan bereiken. Werk tot slot verder met 'ken jezelf en elkaar'. Wat zijn jouw unieke krachten en valkuilen?

Reflectie


Op deze dag kijken we terug op de afgelopen drie weken. Wat is de teammissie en de BHAG? Is het gezamenlijke doel nu helder omschreven? Hoe gaat het nu met het gevoel van vertrouwen binnen het team? Is er voldoende ruimte voor open en eerlijke communicatie? Hoe goed ken je elkaar als collega maar ook als mens? En hoe verloopt de aansturing binnen het team? Is deze verschoven naar meer taakgericht of juist doelgericht?

Week 4

De workout

Hoe breng jij jouw team in beweging tijdens de workout? Ga op zoek naar de drijfveren van jouw teamleden. Wat zijn hun (de)motiverende ervaringen? De term ‘Connected Leadership’ betekent elke dag actief verbinding maken met jouw team en het betekent ook het faciliteren en versterken van de verbinding tussen de teamleden onderling. Hoe zorg jij ervoor dat ze elkaar optimaal ontmoeten? Maak deze week ook kennis met het fenomeen 'schitterend ongeluk'.  

Week 5

De game room

Heb je wat afleiding nodig? Welkom in de game room en kies je spel! Deze week draait om het principe: spelenderwijs groeien. Heb je een growth mindset, dan ga je uitdagingen aan en ga je op zoek naar uitdagingen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Heb je een fixed mindset, dan ga je zo min mogelijk uitdagingen aan en blijf je taken uitvoeren waar je van kleins af aan al goed in was. Hoe ga je dagelijks jouw mindset oefenen en toepassen?

Week 6

Samen verder

Blijf ook na de game met elkaar in verbinding. Blijf het vertrouwen versterken binnen het team. Pak als leidinggevende de rol van facilitator. Dat wil zeggen: herken wat mensen nodig hebben en ga niet alles zelf doen. Koppel hiervoor de juiste teamleden aan elkaar. Bereid je samen met de andere teams voor op het closing event.

Afsluiting


Bereid je samen met de andere teams voor op de finale met een prijsuitreiking! Geef tijdens het event een eindpresentatie over jouw learnings uit 'The Hub' en deel jouw inzichten. Welke learnings ga jij in de toekomst toepassen en hoe ga je ze borgen binnen jouw teams of op de werkvloer? Maak hier samen concrete afspraken over.

jeroen busscher

Over Jeroen Busscher

Jeroen houdt zich al 30 jaar bezig met de vraag hoe menselijk gedrag gevormd wordt en hoe je het kunt beïnvloeden. Daarover schrijft hij, geeft hij lezingen, begeleidt hij (management-) teams en ontwikkelt hij concepten voor organisaties om de samenwerking te verbeteren, de klantgerichtheid te vergroten of vernieuwing te bevorderen.

Sinds 2005 werkt Jeroen als zelfstandig consultant en auteur. Hij geeft seminars, lezingen en is werkzaam als dagvoorzitter en leiderschapstrainer. Daarnaast is Jeroen Executive Lecturer conceptontwikkeling aan de HKU en gastdocent leiderschap en innovatie aan Business School Nederland. Van 2005 tot 2007 is hij tevens Chef Interventie bij de Baak VNO-NCW.

Onze trainers

Dennis van Tol

Als trainer ben ik gedreven om in teams de omstandigheden te creëren die mensen in staat stelt hun beste werk te leveren. Ik ben daarbij doelgericht en empathisch. Ik weet zaken boven water te krijgen, op een prettige manier te benoemen en ik durf zaken helder aan de kaak te stellen. Mensen vinden het gemakkelijk om zich open te stellen in mijn bijzijn, wat zorgt voor een prettige sfeer en wat bijdraagt aan een positief resultaat. Voor mij staat vast dat ruimte, om doelgericht te leren en ontwikkelen, de grootste drijfveer is van succes!

Marijne Vos

Het tofste vind ik als ik in een korte tijd op een speelse manier een mooi resultaat af kan leveren. Een resultaat waar de deelnemers blij van worden en met rode wangen uit de sessie lopen.
Dit doe ik door ruimte te bieden voor spelen en tegelijkertijd strak de spelregels in de gaten te houden zodat de inhoudelijke resultaten worden bereikt. Als organisatie adviseur met 14 jaar ervaring, heb ik zowel veel kennis van veranderkunde, appreciative inquiry, business model generation canvas, design thinking en nieuw organiseren.

Voordelen

Blended Learning  

De Connected Leadership Game is een blended leerprogramma. Jouw team neemt deel aan live workshops én gaat gedurende zes weken dagelijkse uitdagingen en opdrachten aan in de online game. Omdat je tijdens de game dagelijks je kennis en vaardigheden oefent en deze kennis direct in de eigen praktijk toepast, blijkt deze methode veel effectiever dan traditionele manieren van trainen of e-learning.
null
null

15 minuten per dag  

Lange trainingsdagen zijn nu overbodig! Ga van start met een inspirerende live-workshop en combineer die met het spelen van de game. De game duurt drie weken waarin je per dag 15 minuten wordt uitgedaagd om jouw digitale weerbaarheid te vergroten. Heb je de smaak te pakken? Daag dan eens de andere teams uit voor een kennisbattle!

Gamification  

De beste manier om nieuwe inzichten en vaardigheden te ontwikkelen en om deze om te zetten in dagelijks gedrag, is spelenderwijs. Dit kan in een gameomgeving zoals in die van de Connected Leadership Game. Met gamification leer je oude gedragspatronen doorbreken. Deze methode geeft leren en veranderen een boost en maakt het toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden leuk, concreet en meetbaar!

null

null

Plezier  

Een spel wijkt af van de dagelijkse sleur. Spelelementen zorgen ervoor dat je meer plezier beleeft tijdens de training. Het spel van de Connected Leadership Game is leuk, uitdagend, spannend en prikkelt je beleving. Heb je plezier tijdens het leren? Dan draagt dit bij aan een hogere motivatie en betrokkenheid.

Meetbaar resultaat  

De game-modules bestaan uit een mix van kennis- en praktijkopdrachten. Werk tijdens de game aan een persoonlijke uitdaging en het behalen van een meetbaar resultaat. Hoewel de inhoud van het programma serieus is, bieden de kennisbattles, de praktijkuitdagingen en het behalen van gezamenlijke progressie, de beleving van een echte spelervaring!

null

Heb je interesse in de Connected Leadership Game? Vraag de demo aan!

Of kom langs voor een kop koffie!